Se dette nyhedsbrev i en browser

Kære golfmedlem

Hermed en opdatering af den aktuelle banestatus og gældende forholdsregler i Hørsholm Golf for den kommende periode.
 
Golfspillet
Der åbnes for 3-bolde fra onsdag d. 15. april.
Flag sættes i greens fra onsdag. 15. april - Bemærk flag må ikke berøres.
 
Booking
Formiddagstider frem til kl 12:00 er forbeholdt medlemmer.
Gæster kan booker tider fra kl. 12:00.
Gæster, der inviteres af HG-medlem er velkommen på alle tidspunkter, book via tlf./e-mail.
 
Adfærd
Husk at følge de gældende forholdsregler:
 
Banen - starttider
Start af runder må kun ske på 1. tee på hhv 9- og 18 hullers banen.
Det er ikke tilladt at tee'e ud /starte runden på bag-9 af 18 hullers-sløjfen.
Alle runder SKAL bookes via GolfBox - Tider skal fortsat ikke bekræftes.
Det er ikke tilladt at gå ud uden at have booket en starttid.
 
Scorekort og banekombination
Fysiske scorekort er ikke tilgængelige.
Se scorekort og banekombination på dette link:
 
Driving range
Driving range er åben og båse skal benyttes.
Græsplateauer er lukkede indtil videre. 
 
Toiletter
Toiletterne ved restauranten er åbne.
 
Shop
Shoppen har åbent for 2 kunder ad gangen.
 
Klub
Klubhus, kontor og restaurant fortsat er lukkede. 
 
Træning
Begge trænere har åbnet op for undervisning og afholder nu både lektioner med 1-2 deltagere og holdtræning med max 4 deltagere. Brug foråret på at fordybe dig i golfspillets finesser; book en eller flere lektioner hos Lars eller Peter. Book via dette link: https://hgas.onlinebooq.dk/
 
Restaurant: Takeaway alle dage fra kl. 11
Restaurant Lerbækgaard (Richard), tilbyder fra onsdag d. 15. april Take Away, udbringning og Golfers Lunch Bags mv. Støt op om Richard i restauranten og bestil enten en Golfers Lunch Bag til golfrunden eller en Take Away Dagens Ret. Torsdage er det muligt at bestille den klassiske Stegt Flæsk. Bestil og læs mere via dette link: https://www.lerbaekgaard.dk/
 
 
Fortsat god fornøjelse med golfen!
 
Hørsholm Golf

Nyt fra Handicap & Ordensudvalget

Sæsonstart
Så er det endelig, efter en meget lang og våd vinterperiode med lukkede golfbaner og en meget uheldig sæsonstart med lukning af det meste af det danske samfundet inkl. golfbaner pga. den uhyggelige samt ustyrlige og for menneskeheden og den globale økonomi yderst farlige Covid-19/Corona virus, lykkedes at komme i gang igen omend i begrænset omfang med vort elskede golfspil. For indeværende spilles inden for de af myndighederne til enhver tid overordnet fastsatte rammer, herunder ”Hold sammen, Hold afstand, Øget håndhygiejne, Bliv hjemme, Max 10 personer i en forsamling (med min. 2 m afstand), Undgå direkte social kontakt, Sund fornuft, mv.” Forudsætningen for spil på vore baner er, udover de af myndighederne fastsatte regler, og de af R&A - USGA fastsatte golfregler, de af Hørsholm Golf fastsatte regler for ansvarligt golfspil på vore baner, som er blevet udsendt til alle medlemmer (Nyhedsbrev den 3.april) og findes på Hørsholm Golf´s hjemmeside. Kort fortalt: kun to-bolde*, hold afstand (min. 2 m) før, under og efter spillet, sund fornuft, husk håndsprit. Administration samt restauration er lukkede. Max 2 kunder i shoppen.
 
(*der åbnes for 3 bolde fra 15/4)

Sæsonstarten giver også en god lejlighed til at erindre om nogle få ting vedr. handicapreglerne og de nye, der forventes indført 1. januar 2021, samt ligeledes en række punkter vedr. R&A - USGA golfreglerne, som indførtes per 1. januar 2020; ment som en forenkling af de til tider meget snørklede golfregler.

Handicapreglerne
Dansk Golf Union har besluttet at udskyde overgangen til det nye handicapsystem World Handicap System (WHS) til 2021. Det betyder, at 2020 bliver den sidste sæson med det nuværende EGA- handicapsystem. WHS vil grundlæggende ændre den måde, vores handicap reguleres på. Systemet vil fra 2021 automatisk beregne den enkelte spillers handicap ud fra et gennemsnit af de 8 bedste scores blandt de seneste 20 registrerede runder. I dag reguleres dit handicap alene på basis af dit seneste indtastede scorekort/runde. Heraf følger, at alle spillere har en interesse i at få registreret så mange runder som muligt op til 2021 sæsonen. Og derfor har DGU indført nogle ændringer gældende for 2020 sæsonen, således at alle golfere får de bedste muligheder for at registrere så mange tællende runder som muligt. Gældende fra 1. januar 2020:
  • Der kan nu indtastes EDS hver dag (modsat tidligere max. 3 gange ugentlig) med opfordring til at indtaste EDS scorekort flittigt for at op nå de grundlæggende 20
  • Der kan handicapreguleres, selv om det lokalt er besluttet, at der spilles med oplæg
  • EGA handicap kan alene opretholdes for indeværende med 4 indtastede scorekort (kan generhverves ved indtastning af 3 scorekort). Der kan være turneringer, f.eks. regionsgolf, hvor EGA handicap er forudsætning for deltagelse
  • Start Klubhandicap på 72 og EGA handicap på 54 kan for nye spillere fortsat i år opnås basis indtastning af et scorekort, selv om det ”egentlige” handicapsystem først begynder ved 36
  • Spillere med handicap 4,5 – 11,4 kan spille 9 hullers runde som tællende runde
  • Spillere med handicap under 4,5 kan spille EDS som tællende runde, 18 huller
Der er således alle muligheder for, at vi i Hørsholm Golf kan få registreret de nødvendige runder og stå godt rustet til sæsonen 2021, når WHS sættes i kraft. Husk at vores sport i mange sammenhænge bygger på et retvisende handicap, og at det altid er spillerens eget ansvar at have et retvisende handicap, der matcher spillestyrken.

R&A – USGA Golfreglerne pr 1.januar 2019
Efter lang opløbstid og megen koordinering introducerede golfforbundene i januar 2019 de nye regler. Målet var bl.a. forenkling, lettere fortolkning og hurtigere runder. Golfsporten er jo særegen ved, at den enkelte spiller for størstedelen af en runde er sin egen dommer. Efter et års erfaring er nogle af de vigtigere ændringer måske værd at erindre om:
  • Søgetid. Søgetiden er 3 minutter. Du skal ikke søge, du kan f-ex. lade være, hvis du har en provisorisk bold, der ligger godt. Søger du og finder din bold in bounds, er det den, der er i spil uanset en evt. ”perfekt” provisorisk bold.
  • Droppe. Du skal droppe fra knæhøjde. Hvis du ikke dropper fra knæhøjde, kan du rette fejlen uden straf, inden du slår.
  • Out of bounds. Hvis det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at din bold er out of bounds gælder følgende. Hvis du har spillet en provisorisk bold er den bolden i spil med et strafslag, eller hvis du ikke har spillet en provisorisk bold gå tilbage til, hvorfra du slog og slå en ny bold derfra med et strafslag eller, hvis som Hørsholm Golf har den lokalregel, kan du droppe fremme ved skæringspunktet to køllelængder inde på fairway mod 2 strafslag.
  • Mistet bold. Hvis din bold ikke er fundet inden for de 3 minutters søgetid, er den mistet. Har du spillet en provisorisk bold er den bolden i spil. Har du ikke, må du tilbage til udslagsstedet og spille en ny bold. Jfr. ovf. har du i Hørsholm Golf også ret til at droppe fremme på fairway mod 2 strafslag.
  • Uspillelig bold. Du kan erklære din bold uspillelig overalt på banen – undtagen når den ligger i et strafområde – og der er følgende drop muligheder, a)droppe inden for 2 køllelængder (ikke nærmere flaget) med et stafslag, b)gå tilbage til, hvor du spillede bolden fra og drop med et strafslag og c) gå tilbage og drop indenfor en køllelængde på ”flaglinjen” bagude (linjen fra flagstangen gennem ”skadesstedet” forlænget bagud) med et strafslag – hvis ”skadestedet” er en bunker dog 2 strafslag.
  • Strafområder. Et strafområde er f.eks. en sø eller en å med eller uden vand, eller et andet område klubben har markeret som sådant( en tæt skov eller ”ørken”). Der findes røde og gule strafområder, oftest i dag røde markeringspæle. Fra strafområdet kan bolden spilles uden straf selv om du grounder køllen eller berører vandet med din kølle. Du må uden straf for ud for slaget fjerne løse naturgenstande. Hvis du ikke kan slå din bold ud af strafområdet, eller du ikke kan finde din bold, kan du inden for to køllelængder fra skæringspunktet, men ikke nærmere hullet, droppe fri med et strafslag, såfremt du er så godt som sikker på, at din bold er i strafområdet. Alternativt kan du gå tilbage, hvor du slog fra og slå videre med et strafslag eller gå tilbage på flaglinjen ligeledes med et strafslag.
  • Bunker. Som nævnt ovf. er det muligt at droppe ud af bunker i flaglinjen mod 2 strafslag. Du må uden straf fjerne løse naturgenstande fra bunkeren ligesom du må grounde din kølle i bunkeren, dog ikke nær bolden eller for at prøve sandet. Rammer du sandet i dit tilbagesving i bunkeren får du et strafslag.
  • Ingen straf. Der er ikke længere straf for f.ex:
    - at gå i hul fra green med flagstangen i
    - slå et dobbeltslag (tæller som et)
    - fjerne blade mv. fra en bunker/et strafområde
    - uforvarende at flytte sin bold i spil under søgning
    - uforvarende at ramme/flytte sin bold på green eller andre steder på banen i et prøvesving.
  • Ready Golf. For at fremme spiltempoet kan I aftale, at hver spiller slår, når hun/han er klar.
Vi håber ovenstående orientering vil medvirke til, at du får en rigtig god og udbytterig golfsæson 2020 på Hørsholm Golf.
Golf er samvær, sundhed og sport.
Vi ses på vores baner.

De bedste golfhilsner med ønske til alle om en god golfsæson.

Handicap- og Ordensudvalget
Frameld dig dette nyhedsbrev