Se dette nyhedsbrev i en browser

EfterårsNyt oktober 2020

Lidt efterårsinformationer fra klub og bane:
  • Pas godt på banen
  • Kommende banearbejder
  • Tilmeld dig Løvfaldsturnering
  • Vær med til golffitness i stalden om onsdagen
  • Dameelitehold oprettes i 2021
  • Åbningstider Restaurant
  • Chokolade-Makers-Dinner
 
Til alle medlemmer af Hørsholm Golfklub
 
Det var den gode sommer og nu er det efterår. Vi kan mærke det på temperaturen og vi kan fornemme det på golfbanen. Spiller man tidligt om morgen, kan der opleves rimfrost og når så solen kommer frem er græsset blødt og vådt. Der er dug på greens, som også er bløde.
 
Så meget om vejret. Her kommer det vigtigste:
 
Fra mandag den 19. oktober skal der lægges op på fairways og tæt klippede arealer. Husk også at lægge tørv på plads. Når der lægges op, sker den indenfor et scorekorts bredde – ikke nærmere hullet. Forinden markeres stedet, hvor bolden ligger. Bolden må renses.
 
Der kan fremdeles reguleres handicap.
 
Som nævnt er greens meget sårbare. Derfor er det et ufravigeligt krav, at ALLE boldmærker bliver repareret. Tag pitchforken frem, så snart du er på green og se efter, om der skulle være mærker. Det varer ikke mange sekunder og hvis vi alle er opmærksomme, vil vi fremdeles have fine greens. Sørg også for de mærker, andre har overset.
 
Vi husker, at vi for nogle år siden måtte slås med vintergreens. Det undgår vi, når vi passer på vore sommergreens med omhu.
 
Med venlig hilsen på foranledning af vores greenkeeper
Handicap- og Ordensudvalget
Kommende baneforbedrende arbejder på Vest-sløjfen
 
Kære medlemmer
Så har efteråret ramt os, heldigvis med milde temperaturer og en del tørvejr. I den kommende periode påbegynder vi noget banearbejde på Vest-sløjfen. Bl.a. skal der etableres nye greenbunkers på 4 Vest, og green på 2 Vest skal have nyt græstæppe.
 
4 Vest
Med ekstern assistance fra TSG får vores greenkeepere mulighed for at få tilrettet 4 vest, så det fremstår som et pænt og visuelt flot par 3 hul. Det indbefatter etablering af 2 nye greenbunkers til højre for greenen (se tegning). Den overskydende jord fra bunkerne benyttes til at re-shape området bag ved greenen. Vi har siden anlæggelsen kæmpet lidt med manglende græsvækst på bagsiden af greenområdet. Det bliver der nu rettet op på. Muldjorden tilsås med en blanding af rødsvingel og blomsterfrø. Selve frøblandingen vil blive sprøjtesået ud med et opløseligt papirsgranulat. Det skal sikre at frøene bliver hængende til de sætter rodfæste. Vi har tidligere med succes forsøgt noget tilsvarende med området på par 3 banen. Den står i dag fin og grøn. Med de 2 nye bunkers hæves både sværhedsgraden og det visuelle indtryk af hullet. Bunkerne bliver med bløde skråninger ned til sandet og får udtryk og former, svarende til det nye bunkderdesign på hul 3 Nord. Arbejdet på alle de berørte spilarealer bliver dækket af rullegræs. Det sikrer en hurtig tilvækst uden spilgener i den kommende sæson. Vi tilsår også området i kofolden med blomster og græs efter samme principper som på 1 Øst og 3 Nord. Det bliver til gavn for de vilde bier og insekter. Vi rører derfor ikke ved hverken greens eller fairways.
 
2 Vest
Mens arbejdet på 4 Vest pågår, får vi samtidigt lagt et nyt rullegræstæppe på greenen på hul 2 Vest. Den nye green blev i vinters angrebet hård af sneskimmelsvamp og havde derfor svære vækstbetingelser. Greenen har igennem sæsonen ikke reetableret sig tilfredsstillende, hvorfor den nu får nyt græstæpe.
 
Vest-sløjfen lukkes i en periode: Lukket fra onsdag d. 28. oktober til søndag d. 29 november
I anlægsperioden lukker vi af for spil på Vest-sløjfen. Det sker både af et sikkerhedsmæssigt hensyn og for effektivitetens skyld. Det betyder i sidste ende også en hurtigere genåbning og vi forventer at Vest-sløjfen er spilklar til december. Når arbejdet er endt bliver Vest-sløjfen genåbnet, dog med snore rundt om det nyanlagte rullegræs. Hele arbejdet afhænger dog af vind og vejr. 
 
Anders Kamp Morten, Course Manager
 
Tegning over det nye Vest 4 hul: Der etableres to nye bunkers.
 
Tilmelding til Løvfaldsturneringen
 
Søndag den 25. oktober afvikles den traditionelle cross-country turnering, hvor vi spiller på kryds og tværs af vest og nord-banen. Der er gun-start kl. 10.00, turneringen er over 9 huller og der afsluttes med frokost, hvis corona-situationen tillader det. Prisen er 150,- inkl. frokost og der er plads til 48 deltagere.

Turneringsudvalget / Frank Sole Pedersen
 
Vær med til golffitness
 
Der er træningshold i “Stalden” hver onsdag. Vil du forbedre dit golfspil? Hold dig i form med fysisk holdtræning målrettet til golfspillere. Med Golf Fitness får du målrettet fysisk træning, som har en veldokumenteret positiv effekt på dit golfspil. Du opnår en bedre fysisk form, mere stabilitet og øget smidighed, hvilket er den direkte vej til mere power og længere slag. Det er målrettet træning for alle uanset fysik, alder og handicap – i godt selskab med andre golfspillere. Øvelserne forbedrer dit golfspil, uanset dit nuværende niveau. Udnyt vintermånederne. Træn golfmusklerne sammen med andre golfspillere. Træningen mindsker risikoen for skader, og du kommer i bedre form.

Spørgsmål og tilmelding
Sker til Katja Wassini, katja@horsholmfys.dk, tlf. 45 86 94 00, www.horsholmfys.dk.
Pris pr. person for 10 x 1 times holdtræning, kr. 1.600.
Min. 8 deltagere, max. 10 deltagere.
 
Dameelitehold oprettes i 2021
 
Klubbens eliteudvalg har valgt at oprette et damelite turneringshold, der bliver tilmeldt Danmarksturneringen i 2021. Derfor søger vi nu efter egnede og motiverede spillere, der har lyst til at være med til både træning og turneringsspil. Du behøver ikke at have lavt handicap (endnu), men du må gerne have ambitioner om at kunne spille dig ned i et et-cifret handicap i løbet af en sæson eller to.
 
Vil du høre mere om dameliteholdet så kontakt Marco fra eliteudvalget på tlf. 51644447 eller email marcosforzini@gmail.com. 
 
Marco, Eliteudvalget
Restaurant Lerbækgaard
 
Her er restaurantens åbningstider i efteråret/vinteren:
Fra den 19. oktober til den 20 december
Mandag-tirsdag-onsdag: Lukket
Torsdag-fredag-lørdag: fra kl. 11-21
Søndag fra kl. 11-16
Januar og februar: Åbent for selskaber
Chokolade Maker Event
Chokolade-Makers-Dinner med Henrik Bodholdt, chokoaldemager fra Costa Rica, 6 november kl. 18:00. Smag og hør Henrik fortælle om Maleku Chokolade, Få dertil en lækker Tapas anretning og 4 øl fra Herslev bryggeri. Pris 375,- Bestil din billet på lerbaekgaard.dk. Lær at fremstille din egen lækre chokolade – Tilmeld dig det eksklusive kursus torsdagen 5 november fra 9-17
Mortens aften
Mortens aften på lerbækgaard 10. november 2020 fra kl 18:00
- fås også som ud af huset -

Forret
røget laks fra daniel letz
mild rygeostecreme - agurk - æbler- hjemmebagt maltbrød

Hovedret
sprødstegt and fra gråsten
brune kartofler - hvide kartofler - skysauce
rødkål - æbler – svesker

Dessert
gammeldags æblekage - macarons – flødeskum – ribsgele

Andesteg 245,-
2 retter 295,-
3 retter 365,-

Ud af huset
Parteret hel and med skysauce, æbler og svesker 845,- nok til 4 personer
Bordbestilling og bestilling af take out www.lerbaekgaard.dk eller på tlf 4576 1500
Bestilling af take out hel and, seneste fredag den 6. november 2020

Julefrokost
I hele december kan der afholdes julefrokoster i Restaurant Lerbækgaard. Maden kan også bestilles ud af huset ved min 10 per.

Juleand/Nytårsmenu
Også i år vil der være mulighed for at bestille juleand til den 24. december samt nytårsmenu til den 31. december ud af huset.
Bestilling og menu kommer på hjemmesiden www.lerbaekgaard.dk
Frameld dig dette nyhedsbrev