Se dette nyhedsbrev i en browser

Nyhedsbrev November

Indhold i nyhedsbrev
  • Nyt fra banen: Vinterforanstaltninger
  • Juleturnering søndag d. 5. december
  • Julefrokost

Nyt fra banen: Vinterforanstaltninger

Kære medlemmer
Sæsonen er gået på hæld og vintervejret nærmer sig med hastige skridt. Vi har i 2021 fået en masse nye medlemmer ind, hvilket vi er utrolig glade for. Det har givet et lidt større pres på vores bane, at vi nu er blevet flere medlemmer. Vi tager derfor nu lidt vinterforanstaltninger i brug for at sikre en god bane til sæsonen 2022.
 
Topdress med nye traktorer
Vi har igen i år investeret i nye maskiner mv. for at sikre gode plejeforhold til banen. Der er indkøbt 3 nye traktorer – 2 stk. 60 hk og 1stk. 100 hk af mærket John Deere. Derudover er der investeret i 2 helt nye topdressere, som kan hægtes bag på de nye traktorer. Hele setup’et skal sikre bedre golf hele året. De nye enheder skal til sammen bringe mere 1600 ton sand ud over fairways, forgreens og i semiroughen rundt om greens. Topdress-programmet starter op mandag. 15. oktober og strækker sig 10 arbejdsdag frem.
 
Hvornår er banen åben?
Banen er som udgangspunkt åbent året rundt. Vi kan dog ved rimfrostdage vælge at lukke anlægget, hvis vi vurderer, at skaderne i forbindelse med spil er for store. Vi kan også i perioder med meget nedbør lukke af for hele eller dele af anlægget. Det er derfor en god ide at tjekke hjemmesiden, klikke på linket under filmen på forsiden. Der finder du den aktuelle status for banen.
 
Greens – det er vigtigt at rette nedslagsmærker for at kunne holde greens åbne
Vi har i de første par uger efter skiltningen med ”ret nedslagsmærker” set en effekt. Den er så småt ebbet ud igen og vi er ved at være sat tilbage til start! Årsagen til at vi retter et nedslagsmærke op er ikke kun for spiloverfladens skyld. Det er også for at græsset kan trives i de kolde måneder, hvor tilvæksten nærmest ikke er eksisterende. På denne årstid stortrives diverse svampesygdomme og i et skadet græstæppe er det et nemt sted for svampen at etablere sig. Spørg derfor altid dine holdkammerater, om de har en pitchfork med før en rundes start og hjælp hinanden med at få den brugt. Vi skal alle hjælpe med at sikre den gode sommeroplevelse. I yderste konsekvens, må vi sætte flagene ud på forgreens resten af vinteren.
 
Teesteder – er markeret med spray i græsset
I år skifter vi taktik i forhold til vores teesteder, som gennem store dele af året har været mærket af sidste års vinterspil. Vi tager derfor vores træteeklodser ind fra mandag d. 15. oktober. Vi spiller fortsat fra teestederne - men nu uden et bestemt sted hvor der skal tee’s op. Det er derfor op til dig selv, hvor på teestedet du vil tee bolden op. Vi beder dig derfor om at rykke lidt rundt på teestedet fra gang til gang, således at sliddet fordeles ud over hele teestedet. Ved interne matcher kan der f.eks. aftales på dagen, at man spiller fra ente forkant, midt eller bagkant på teestedet. I år har vi også valgt at på udvalgte par 3 huller at sætte en måtte op, så vi sikre et godt sommerteested til 2022.
 
Fairway og forgreens – læg bolden op
Begge områder bliver dækket ind i et pænt lag sand. Det vil efter noget tid vil blive inkorporeret i den eksisterende jord. Hele manøvren skal på sigt give et tørre og mindre fedtet græstæppe. Vi har igen i år fravalgt brugen af de små fairwaymåtter. Vi opfordrer i stedet til at lægge tørv tilbage og anvende den gældende lokalregel E-3: Spil med lejeforbedring.
 
Med venlig hilsen
Greenkeeperne
 
Teestedernes træklodser tages ind for vinteren. I stedet markeres der med spray i græsset på teestederne (tee 1, 2 og 3).

Juleturnering søndag d. 5 december

Den traditionsrige og altid hyggelige juleturnering afholdes i år søndag den 5. december. Det er en 9 hullers Texas Scramble med Gunstart kl.10.00. Det er kun tilladt at medbringe tre køller - men hvilke er efter eget valg. Det er naturligvis gode julegaver=præmier som bliver overrakt i restauranten bagefter, mens vi nyder en julefrokost platte. Drikkevarer er for egen regning.
 
Gebyr kr. 75,-
Tilmelding i GolfBox.
Vi glæder os til at se jer.
Julehilsener - Turneringsudvalget

Nyt fra Restaurant Lerbækgaard: Julefrokost

Der er julefrokostbuffet fra kl. 12 til 15 hver lørdag og søndag fra søndag d. 27. november frem til søndag d. 19 december. Der skal bestilles bord tlf 45761500, email post@lerbaekgaard.dk. Julefrokost ud af huset er også en mulighed.
Frameld dig dette nyhedsbrev